Заморожені ягоди коштуватимуть дорожче ніж свіжі

В Україні ціна на охолодження ягоди буде вищою ніж для свіжого ринку.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Підготовлені та охолодженні ягоди для заморожування або іншого способу переробки можуть коштувати дорожче, ніж ягоди для свіжого ринку.

“Ціна чищеної ягоди для охолодження чи заморожування може вигідно відрізнятися від ціни на свіжому ринку, адже йдеться про високоякісний продукт, а не той, який привезли, бо не змогли продати. На заводах, де виготовляють кінцевий продукт, охолоджені ягоди з Лосятина чекають, щоб заморозити самотужки: цілком або після нарізки на слайси. Хтось пускає її на джеми, наповнювачі для морозива чи йогуртів”, – йдеться у матеріалі.

Додається, що охолоджена ягода – продукт, який швидко псується, він має потрапити на завод-замовник впродовж 30 годин після збирання, де би той не знаходився, навіть за кордоном.

Читайте також: Коли садити картоплю у 2022 році: посівний календар

“Зайве говорити, що весь цей термін – від моменту охолодження до розвантаження в пункті призначення – має зберігатися холодний ланцюжок. Із цією метою користуються ящиками, що добре продуваються”, – повідомляється у статті.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: