Заробітна платня фермерів зросла майже на 25%

У січні-серпні 2018 року середньомісячна зарплатня фермерів та працівників сільськогосподарського сектору склала 6 856 грн. Це в свою чергу на 24,6% більше ніж у минулому році. Про це свідчать дані Держстату, пише “Агро-Центр”.

Компанії EY і KyivPost провели опитування топ-менеджерів і HR-директорів провідних компаній “Стратегічні перспективи ринку праці в Україні — 2017”. За результатами 95% респондентів назвали аграрний сектор найперспективнішим напрямком для ведення бізнесу.

В Україні виявили 500 підробок молочної продукції

Ключовою особливістю сучасного агросектору – є перехід в цифрову сферу.

“За останні роки аграріям вдалося остаточно зруйнувати стереотип “радянського колгоспу” і перетворитися на інноваційний бізнес, в якому кожен працівник повинен мати достатню кваліфікацію для управління сучасною сільгосптехнікою і промисловими агрегатами”,

— поділилася Тетяна Вороченко, HR-директор AgricomGroup.

Корівник з кондиціонером: на Львівщині фермерки навчаються за канадською програмою (відео)

Сучасний фермер та агроном повинен вміти користуватися планшетом, аналізувати дані супутникових знімків полів, керувати дроном і швидко приймати рішення.

“Оскільки технічне оснащення сучасних агрокомплексів змінюється, вимоги до працівників в цій області теж ростуть. Зокрема, збільшується потреба в технічній грамотності фахівця”, 

— підкреслив аналітик компанії Pro-Consulting.

Сучасному фермеру, важливо бути “в тренді”. Потрібно слідкувати за новинками техніки, за новими методиками та дослідженнями.

Стало відомо, в якому місті України найдорожчий борщ

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: