Земельний мораторій діятиме до прийняття закону про землю – Дмитро Соломчук

До прийняття відповідного законопроєкту земля в Україні продаватися не буде. Про це розповів народний депутат з фракції “Слуга Народу” Дмитро Соломчук, пише “Агро-Центр”.

Наразі аграрний комітет Верховної Ради України розглядає поправки до законопроєкту про землю №2178-10. Всього комітет має розглянути більше 4 тисяч поправок, і лише після цього законопроєкт потрапить у порядок денний засідання Ради. 

Деякі ЗМІ почали публікувати інформацію про те, що з 1 січня дія мораторію на продаж землі припиниться. Річ у тім, що цьогоріч депутати не голосували за його продовження. Як наслідок, нібито поки прийматиметься законопроєкт про відкриття ринку землі, зацікавлені особи зможуть викупити тисячі гектарів. Як виявилося, це неправда.

“Щорічне продовження мораторію було не більше як піар-хід для окремих політичних сил. До прийняття законопроєкту про відкриття ринку землі ніхто не може купувати землю”

– розповів Дмитро Соломчук.

“Насправді, зняття мораторію може відбутися лише тоді, коли буде проголосований закон про обіг землі. Це прописано у перехідних положеннях Земельного кодексу України. Ці щорічні голосування – чистої води популізм, яким ми не займаємося. Зараз на розгляді комітету перебувають тисячі однотипних поправок перед другим читанням. Ми їх розглядаємо, радимося з пайовиками і аграріями, щоб прийняти фундаментальний закон” 

– заявив Дмитро Соломчук.

За словами нардепа, подібні маніпуляції видумують опоненти, щоб маніпулювати суспільною думкою і заробити собі додаткові політичні бали.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: