“Жнива Перемоги”: нардеп показав, як іноземні комбайни безкоштовно допомагають збирати український врожай (ВІДЕО)

У межах ініціативи “Жнива Перемоги” комбайни всесвітньо відомих марок New Holland та John Deere вже “стали на озброєння” аграріїв України. Саме ця с/г техніка має допомогти аграріям на безоплатній основі збирати дорогоцінний український хліб. Ініціатор проєкту, нардеп Дмитро Соломчук показав перші фото та відео роботи переданих комбайнів на полях України.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, у межах ініціативи “Жнива Перемоги” учасники Всеукраїнського Конгресу Фермерів отримали 10 комбайнів. Техніка вже рушила на Київщину, Дніпропетровщину, Львівщину, Полтавщину, Хмельниччину та Рівненщину.

Як наголосив голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник, тепер збір врожаю буде ощадливішим і швидшим. Він поділився світлинами з роботою комбайнів на полях у своєму facebook.

“Ми зможемо зекономити кошти під час збору врожаю, а отже фермери і громади отримають додаткові кошти. Неймовірно вдячні за цю ініціативу всім причетним. Сподіваємося, це перший крок, бо аграрний фронт нині так само важливий для ресурсу країни і продовольчої безпеки”, – повідомив Іван Слободяник.

Також, фото на відео з новими комбайнами, опублікував ініціатор проєкту Дмитро Соломчук. Усі подібні відео, нардеп регулярно викладає у своєму tg-каналі.

Нагадаємо, між Благодійним Фондом “Жнива Перемоги” та Міністерством аграрної політики та продовольства підписано Меморандум про співпрацю в напрямку допомоги українським аграріям.

Як розповів Дмитро Соломчук, це лише перші результати роботи масштабного проєкту, над яким працювали більше 4-ох місяців, реалізованого завдяки тісній співпраці між “THE HOWARD G. BUFFETT Foudation” та БФ “ЖНИВА ПЕРЕМОГИ”.

Говард Баффет з Дмитром Соломчуком під час візиту на Рівненщину

“Це тільки початок масштабного проєкту “Жнива Перемоги”. Формуємо наш батальйон комбайнів. Далі – буде! Їдемо збирати врожай!”, – резюмував Дмитро Соломчук.

Політик подякував президенту України, Міністерству агрополітики і продовольства, Міністерству закордонних справ та благодійному фонду THE HOWARD G. BUFFETT Foudation за можливість отримати техніку.

Дмитро Соломчук закликав всіх, кому потрібна благодійна підтримка по збору українського хліба, писати на e-mail [email protected]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: