Зменшення податку та збільшення кредитів: як влада Франції допомагає постраждалим від негоди фермерам

Влітку 2018 року, Франція пережила одразу декілька хвиль посухи. Це серйозно позначилося на роботі ферм. Погода вплинула як на врожайність сільськогосподарських культур, так і на кормові бази для тваринництва, пише “Агро-Центр”.

Аби допомогти фермерам з усієї країни уряд Франції негайно мобілізував різні механізми, що дозволяють фермерам покращити рух грошових коштів, придбати корм необхідний для прогодувати тварин, вивільнити додаткові кормові ресурси і адаптуватися до труднощів посадки постраждалих культур.

Вчені розробили робота для знищення бур’яну

Ще в липні Франція залучилася підтримкою Європейської комісії, щоб запропонувати додаткові заходи підтримки для фермерів, які зіштовхнулися з посухою. Так, урядом Франції було прийнято ряд заходів, одразу на двох рівнях — на національному та європейському.

На національному рівні:
– скорочення податку на незабудовані землі (TFNB). В 2017 році сума склала 18 млн. євро;
– відстрочка або полегшення виплати внесків на соціальне забезпечення в Соціальний взаємний сільськогосподарський фонд (MSA);
– ініціювання схеми сільськогосподарських лих, яка дозволить виплатити компенсацію фермерам, які зазнали втрат врожаю або коштів через кліматичні небезпеки: процедура визнання вже розпочато в багатьох департаментах, і перші досьє можуть бути розглянуті у Комітеті з управління ризиками сільського господарства (CNGRA) в грудні.
– запровадження режиму сільськогосподарських лих.

Вихлопні гази замість добрив: як німецький фермер підживлює свої землі (відео)

На європейському рівні
– збільшення ставок авансів на ППС, які були виплачені з 16 жовтня 2018 року, що дозволило зміцнити грошову позицію потерпілих холдингів. 70% кінцевих сум прямої допомоги замість 50% і 85% кінцевих кількостей ICHN замість 75% можуть бути виплачені дуже великому числу фермерів в цілому на суму 4,3 млрд. євро;
– оцінка орних угідь для виробництва кормів, в тому числі для задоволення потреб інших фермерів, чий завод з розведення зазнає труднощів через погану погоду чи посухи;

Аби ще більше убезпечити фермерів у Франції пропонується державна система страхування від граду та сильного морозу. Крім цього, влада вважає, що необхідно зміцнити стійкість ферм шляхом адаптації виробничих систем і методів.

Українські аграрні підприємства подорожчали вдвічі

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: