Знову з Росії: українські фермери відмовляються сіяти гречку

Українські аграрії відмовляються сіяти гречку. Аргументуючи, що це не вигідно з фінансової точки зору, пише “Агро-Центр”.

У 2018 році, в Україні посіяли втричі менше гречки, ніж зазвичай. Це пояснюють тим, що українці не хочуть купувати вітчизняну гречку, через доволі високу ціну.  Оскільки, ціна на нашу гречку вища, українці обирають купувати неякісну, але дешеву російську гречку.

В Україну масово імпортують російську гречку

До українських магазинів російська гречка потрапляє з  Казахстану.  Забороняти імпорт цієї гречки Україна не збирається. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

“У Росії відбуваються процеси екстенсивного землеробства. Вони в Алтайському краї вводять в оборот нові площі, і, відповідно, першою культурою, яка там висівається, є гречка. І, звичайно, вона там дешева з точки зору ціни. А на півночі Казахстану, на кордоні з РФ, побудований великий завод, який цю дешеву алтайську гречку вивозить з Росії і там вже виробляє з неї крупу”,

– розповів Мартинюк.

Гречка різко підскочить у ціні до 80 грн/кг після заборони імпорту з Росії

Міністрество аграрної політики України не вводитиме ембарго на даний продукт, оскільки ціна гречки на українському ринку може вирости, в найближчому майбутньому.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: