Нові субсидії та компенсації: уряд розширив підтримку фермерів

Уряд розширив перелік субсидій та компенсацій, для фермерів на 2019 р. Так, на 20 тисяч збільшилася суму компенсації на насіння, бджолярів додали у список кооперативів, які одержуватимуть підтримку, а також введено виплату 70% вартості техніки для транспортування продукції, пише “Агро-Центр”.

Постановою КМУ № 126 від 30 січня 2019 р. внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання фінансової підтримки фермерським господарствам. У зв’язку з цим у фермерів і сільськогосподарських кооперативів з’явилися такі нові можливості:

Аграріям дозволили розстрочку імпортного ПДВ на обладнання для переробки продукції

Фермери:

– фермерські господарства (крім новостворених) можуть отримати бюджетну субсидію на 1 га оброблюваної землі у розмірі 12 тис. грн на одного члена господарства. Максимальна сума 40 тис. грн на господарство;
– голова фермерського господарства віком не більше 35 років може отримати таку субсидію у максимальному обсязі;.
– фермери можуть отримати компенсацію вартості насіння сільгоспкультур українського виробництва на суму до 80 тис. грн (було 60 тис. грн);
– голова сімейного фермерського господарства, як застрахована особа, може отримувати допомогу, яка полягатиме в доплаті до єдиного внеску на загальнообов’язкове державне – – -соцстрахування за окремим встановленим Урядом порядком.

Трудові відносини на фермі: правові основи

Кооперативи:

– кооперативи із заготівлі та переробки продукції бджільництва тепер також можуть отримувати фінансову допомогу;
– можуть скористатися відшкодуванням 70% вартості придбаного не тільки вітчизняного обладнання, а й техніки для транспортування сільгосппродукції.

Як безкоштовно отримати землю в Україні?

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: