Стало відомо коли українські фермери зможуть реєструвати худобу безкоштовно

Українські фермери змушені реєструвати свою худобу за власний кошт. Сьогодні в Україні обліковано більше 3,8 млн голів худоби, пише “Агро-Центр”.

“Послуги з ідентифікації та реєстрації тварин сплачуються за рахунок юридичних і фізичних осіб – власників цих тварин. Оплата послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, власником яких є фізична особа, може також здійснюватися третьою (будь-якою юридичною або фізичною) особою”,

— пояснили у Держпродспоживслужбі.

В Україні застраховані лише 5% фермерів (інфографіка)

Діючі тарифи на роботи і послуги з ідентифікації тварин сформовані відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 392 від 24 червня 2016 року. Але у разі прийняття законопроекту №9022, фермери зможуть реєструвати та ідентифікувати тварин коштом держави, пояснили у службі.

“У статті 10 проекту Закону передбачається спрощення механізму відшкодування коштів з Державного бюджету України за проведену ідентифікацію тварин для власників тварин – фізичних осіб. Державна підтримка у сфері ідентифікації та реєстрації тварин здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України шляхом проведення ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби, коней, свиней, овець та кіз, що утримуються та розводяться фізичними особами”,

—розповіли у Держпродспоживслужбі.

Отримувати іноземні кредити фермерам стане простіше

Якщо документ схвалаять, засоби ідентифікації тварин та засоби для їх кріплення, бланки ідентифікаційних та реєстраційних документів, ведення та підтримка Єдиного державного реєстру тварин будуть фінансуватися коштом бюджету, додали у службі.

Аграріям дозволили розстрочку імпортного ПДВ на обладнання для переробки продукції

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: