Депутати хочуть прийняти популістський законопроект про фермерів

20 вересня 267 депутатів проголосувало за включення до порядку денного сесії Верховної Ради законопроекту №6236/П і направлення його для отримання висновку Конституційного суду, пише “Агро-Центр”.

Депутати пропонують доповнити 41 статтю Конституції новою частиною: “Основою аграрного устрою України є фермерське господарство”.

За законопроектом зміни стосуватимуться реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств.

Малий та середній бізнес ризикує втратити доступ до залізниці

Проте, навіть після прийняття даного законопроекту для фермерів нічого не зміниться, адже законопроект є лише декларативним. Він не містить жодних прямих норм. Також аграрний устрій та фермерське господарство – це невідомі українському законодавству поняття. Ці два поняття не мають жодного правового значення.

Автори статті наголосили, що перед написанням вони вивчили міжнародний досвід. Проте, примітивне копіювання чужих норм та законів не допоможе Україні. Адже у нас свої проблеми, відповідно і рішення потрібно шукати свої.

В Україні змінилися правила забою домашніх тварин

Експерти припускають, що наразі підтримка цього законопроекту депутатами є лише бажанням показати своє гарне ставлення до фермерів та підкреслити їхнє значення і важливість для сільського господарства України.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: