Українському фермеру Балуху у російській в’язниці примусово змінили громадянство

Представника українського консульства не допустили до фермера Володимира Балуха, якого було затримано Росією, за нібито зберігання зброї. Володимира Балуха було затримано в Криму, ще у грудні 2016 року. Причиною затримання стало нібито зберігання патронів та тротилових шашок, пише “Агро-Центр”.

Офіційною причиною відмови у зустрічі з ув’язненим, називають те, що за інформацією ФСВП, Балух є громадянином Російської Федерації. Проте, Володимир є громадянином України, адже під час анексії Криму він не отримував російський паспорт. Судили Володимира саме як громадянина України.

Переселенка з Горлівки будує успішний квітковий бізнес у селі (фото)

У 2017 році чоловіка було засуджено до чотирьох років позбавлення волі, проте у липні 2018 року термін продовжили ще на п’ять років колонії. Причиною стала, нібито, дезорганізація роботи слідчого ізолятора.

Володимир Балух до увязнення

Ольги Дінзе — адвокат Балуха, розповідає, що за час перебування в тверській колонії, чоловіка вже тричі поміщали до штрафного ізолятора з надуманих причин.

“У СІЗО він як і раніше їсть тільки хліб і п’є воду. Його стан здоров’я помітно погіршився. В очі відразу кидаються сильні набряки ніг, що, швидше за все, свідчить про хвороби нирок”,

— зазначають правозахисники.

Кеди з конопель: фермери з Полтавщини шиють унікальне взуття

Останні місяці, політв’язня дуже часто переводять з колонії в колонію. До карцеру в Твері Володимира перевели, коли того не зміг провідати Артем Важенков — регіональний координатор руху “Відкрита Росія”.

Ферма замість руїн: на Херсонщині почали реставрацію закинутої колгоспної ферми

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: