В Україні для ефективної допомогти фермерам створять державний аграрний реєстр

Планується, що завдяки державному аграрному реєстру фермери-одноосібники зможуть отримувати державну підтримку у рамках програм держпідтримки АПК, пише “Агро-Центр”.

Сьогодні селяни-одноосібники не можуть скористатися допомогою держави. Причиною цьому є те, що більшість з них не зареєструвалися як підприємці. Так, за словами Юрія Апалькова — керівника Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Міністерства аграрної політики та продовольства, аграрний реєстр допоможе усунути цю проблему й ефективніше використовувати кошти на підтримку фермерів.

“Нині готуються пропозиції до законопроекту, щоб в Україні з’явився державний аграрний реєстр. Сподіваємося, що ключове рішення з цього питання буде ухвалено ще цього року”,

— розповів Юрій Апальков.

Вигідний бізнес: українці можуть заробляти на вирощені мідій

До кінця 2018 року Укрдержфонд планує отримати близько 2 тис. заявок за програмою підтримки новостворених фермерських господарств. Юрій наголошує, що наступного року фонд сприятиме спілкуванню фермерів і банків щодо кредитування сільгоспвиробників.

“З двома банками – “ПриватБанком” і “Укргазбанком” – досягнуто попередньої домовленості по-новому підійти до програм. Ми сподіваємося, що наступного року буде зовсім інша картина за програмою кредитування і співпраці з українськими банками”.

– зазначив Юрій Апальков.

Вчені розробили систему, яка автоматично сповіщає фермерів про стан полів

За словами Віктора Шеремети — заступника міністра аграрної політики, планується збільшення кількості банків, які співпрацюватимуть з фермерами та надаватимуть їм кредити з держпідтримкою.

“Раніше працювали лише чотири банки з державною часткою. Сьогодні постанова № 911 розширює коло до тих банків, які взагалі працюють в Україні з державними коштами, а їх понад 30. Це дає більше можливостей для фермерів”,

– пояснив Віктор.

В Італії безкоштовно роздаватимуть землі аби популяризувати фермерство

Окрім цього, планується запуск нового проекту, для консультацій фермерів онлайн — “Бізнес-інкубатор”. Проект спрямований підвищити економічну та юридичну грамотність фермерів.

Юристи б’ють на сполох: рейдерські захоплення тепер “в законі” (відео)

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: