В Україні поменшало особистих сільськогосподарських господарств

Станом на 1 січня 2019 року особистих селянських господарств в Україні стало на 0,9% менше, ніж торік. Про це повідомляє Державна служба статистики України, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Укрінформ.

На початку поточного року в Україні налічувалось 3 996,5 тис. особистих селянських господарств, що на 0,9% менше, ніж станом на 1 січня 2018 року. У користуванні особистих селянських господарств на 1 січня 2019 року знаходилось 6 132,2 тис. га землі, що на 0,7% менше, ніж торік.

Боротьба з нелегалами: за українськими фермерами стежитимуть супутники

Кількість таких господарств зменшилась у більшості областей України за виключенням Черкаської.

Як повідомлялось, за даними Держстату, станом на 1 січня 2018 року в Україні налічувалось 4 031,7 тис. особистих селянських господарств, що на 1,1% менше, ніж станом на 1 березня 2017 року та на 1,9% менше, ніж на 1 січня 2016 року.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нові субсидії та компенсації: уряд розширив підтримку фермерів

Особисте селянське господарство – це домогосподарство, членам якого відповідно до чинного законодавства надана земельна ділянка з цільовим призначенням “для ведення особистого селянського господарства”.

Українці можуть утилізовувати небезпечні пестициди закордоном

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: