В Україні змінилися правила забою домашніх тварин

У квітні 2018 р. набувають чинності нові правила забою домашніх тварин. Про це розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, пише “Агро-Центр”.

“Раніше можна було забивати три голови в день, а тепер три голови в тиждень. Якщо порахувати по три голови в тиждень, то це 150 голів на рік. Якщо забиваєш менше, то можна це робити для себе. Але якщо більше, то мова йде про бізнес, який повинен працювати за правилами”,

— розповів пан Лапа.

Вигідний бізнес: фермер заробляє мільйони на екзотиці (відео)

Прибутковий бізнес: фермер на полі вирощує натуральну віагру (відео)

Володимир Лапа не підтвердив чутки про повну заборону домашнього забою худоби.

“Я читав у багатьох ЗМІ, буде заборона продавати “домашнє м’ясо”. Відверта брехня. Можна привезти на бійню, забити і потім реалізувати на ринку. Заборони на реалізацію немає. Просто забій повинен проводитися відповідно до вимог, які існують у всіх цивілізованих країнах”,

— зауважив чиновник.

Чиновники з Києва пояснили фермерам, куди підуть мільярди (детально)

Підсумовуючи Володимир Лапа додав, що нецивілізований забій — серйозна загроза для епізоотичної ситуації в Україні.

Джерело Бізнес.Цензор

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: