Ховаються за парканами: посадовці ігнорують небезпеку енцефалітних кліщів у Рівному

Через погодні умови в Україні швидше почали розповсюджуватися кліщі. Вони несуть загрозу як для дітей, так і для дорослих, а наші можновладці думають, що заховаються від проблеми за своїми 5-метровими парканами.

Вже тривалий час в Україні збільшилася вологість та температурний режим. З проблемою швидкого розповсюдження кліщів особливо зіткнулися західні регіони. Чому ж це так важливо?

Дмитро Соломчук: “Українські політики сіють негатив для зомбування нації

Кожен п’ятий кліщ переносить смертельну загрозу – хворобу Лайма. Вона є другою за швидкістю зростання інфекційною хворобою в США після ВІЛ-інфекції. Хвороба Лайма уражає нервову систему, серце, призводить до паралічу тіла. В останні п’ять років кількість недужих в Україні зросла. Витягувати кліщів радять у лікаря і одразу ж нести на дослідження. Чи він хворий, досліджують методом виділення його ДНК.

Дмитро Соломчук: «Влада продає два головних ресурси України»

Якщо в розвинутих містах, таких як Львів чи Київ, парки обробляють від цього небезпечного паразиту, то влада міста Рівне забула про це, а можливо і взагалі не думала. Чому? Напевно думають, що їх захистять п’ятиметрові паркани чи елітні автомобілі, але кліщ не вибирає за посадою. Вся інформація про померлих тварин, хвороби дітей та дорослих замовчують, щоб не підіймати “кіпішу”, але проблема є і кожного року стає актуальнішою.

В мене висновок один: кліщ-кліща напевно не погубить, це реальний портрет рівненського високопосадовця.

Дмитро Соломчук – директор ППФ “Агро-Центр”, голова ГО “Час-Дій”

 

 

 

 

 

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви бажаєте розмістити матеріал в рубрику “Блоги”, пишіть на електронну скриньку [email protected].

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: