Максим Безека: “Ля Село”, початок

Зовсім нещодавно ми запустили перші випуски програми “Ля Село”. До втілення цієї ідеї ми готувалися тривалий час – від пошуку ведучої до знайомства з фермерами.

Головна ідея “Ля Село” – показати фермерів та роботу у селі. Нас не цікавлять великі корпорації, набагато важливіше показати невеликих фермерів, які змогли стати успішними. Річ у тім, що фермерів в Україні тисячі, а про них ми майже нічого не знаємо. Чесно кажучи, до зйомок програми я навіть не розумів, який масив цікавої та корисної інформації ми втрачаємо, ігноруючи сільське господарство та людей, які ним займаються.

Отож, по порядку. Ми придумали концепт програми та склали приблизний портрет ведучої, оголошення розмістили у соцмережах, з усіх бажаючих було обрано п’ятеро дівчат. Усі вони пройшли невеликий кастинг в офісі “Агро-Центру”. Кастинг складався з двох вправ. У першій учасниця мала прочитати комічний прогноз погоди на камеру, у другій – познайомитися з “фермером” та максимально його розговорити. Так ми побачили, як дівчата вміють спілкуватися з новими людьми та як виглядають у кадрі. Одна з учасниць навіть спробувала “підчепити” співробітника “Агро-Центру”, який виконував роль фермера. Однією з кращих у конкурсі була Олена Мичка, вона і стала ведучою.

Так у нас була готова невелика команда – відеооператор Дмитро Максимчук, ведуча Олена Мичка, автор ідеї Дмитро Соломчук ну і я як режисер. Зйомка передач для кожного з нас була новою справою. Починати було важко і зйомки тривали майже увесь день. Щоправда, згодом робота налагодилася і процес пішов краще. За місяць ми відзняли 8 передач, які зараз готуємо до випуску.

Перші дві передачі, які вийшли в ефір – з ферми “Мукко” на Львівщині, де молода пара фермерів вирішили розпочати свою справу. Це абсолютно нові люди у сільському господарстві, які за кілька років встигли навчитися фермерству за кордоном та втілити свої плани у життя. Розповідь про ферму довелося розбити на два випуски, адже там дійсно є що показати. Це був дуже цікавий досвід – за кадром ми теж погралися з маленькими козенятами та спробували справжні натуральні сири.

“Ля Село”: молодий футболіст завершив кар’єру, щоб стати фермером на Львівщині (ВІДЕО)

25-річна дівчина виходила заміж за футболіста, а опинилася на львівській фермі (ВІДЕО)

Також, ми вирішили перевірити на вміст нітратів продукти на ринку Рівного. Усі ми знаємо про те, що ці продукти перевіряють (принаймні, повинні), але наскільки якісно? Так от, ми скупили продукти та вирішили виміряти їх на вміст нітратів. Що з цього вийшло, детальніше можете подивитися безпосередньо у випуску, але скажу, що ми самі були здивовані чималими порушеннями норми у фруктах та ягодах. Так, ми не претендуємо цим відео на науковість, але показуємо результат перевірки на побутовому нітрат-тестері.

Це наш невелеикий старт, розповісти є багато чого, але всього потрохи – так вам цікавіше буде дивитися наступні випуски програми “Ля Село”. З кожним тижнем ми вчимося: як краще знімати, вести себе на камеру, монтувати і презентувати глядачам вже готовий продукт. Тому, обіцяємо вам якісний зріст, а щоб ви мали з чим порівняти – можете переглянути перші випуски “Ля Село”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: