“Абсолютно не шкодую про свій вибір”: 21-річна дівчина з Миколаєва вже 1,5 років успішно працює агрономом (фото)

Анастасія Кирильчук — 21-річна дівчина, яка вже 1,5 років успішно працює агрономом на одному з підприємств Одещини. Дівчина розповідає, що робота на землі найкраще, що вона могла для себе обрати та ні за що, б не проміняла її на офісну роботу, пише “Агро-Центр”,

“В агрономії я вже 1,5 роки працюю, і абсолютно не шкодую про свій вибір. Це справа приносить мені задоволення, і зовсім немає відчуття, що це робота. Поля бачила ще з дитинства, каталася з дідусем на “Ниві”. У господарстві “Дельта” – з квітня 2018 року. Ставлення начальства, атмосфера колективу і цікава робота — ось що спонукало залишитися працювати після закінчення практики від університету.”

Дівчина розповідає, що її робочий день розпочинається ще о 7:30 ранку з загальних зборів, де кожен отримує чіткий план роботи на день. Окрім роботи безпосередньо у полі, Анастасія займається ще й офісними справами: журналами полів, документацією, плануванням.

Київський фермер на екзотиці заробляє більше 7 мільйонів в рік (відео)

Можливість відпочити є лише  взимку, весь інший час — гаряча пора.

“Вирощуємо насіння овочевих культур, такі як морква, буряк кормовий і столовий, огірок, кріп, щавель, капуста. Також є зернові та технічні культури. Техніка різноманітна: віддаємо перевагу імпортній, але також є і українські агрегати.”

Анастасія поділилася, що найважче для неї це управління персоналом. Адже, зараз в агрономії працює здебільшого старше покоління, яке їй у батьки годиться. За її словами молодь у полі сьогодні зустрінеш рідко через ряд факторів:

“Брак кадрів дуже катастрофічна. І це не пов’язано з випускниками, — їх якраз дуже багато. Але, професіоналів — одиниці, і молодих хлопців, які готові і хочуть вчитися майже немає. Є ще тенденція до того, що компанії хочуть відразу готового працівника і не бажають навчати персонал. Перша проблема — це якість освіти, воно занадто низьке. Друга — роботодавці не готові компенсувати ці прогалини в знаннях. А насправді професія дуже популярна серед молоді, просто люди в містах цього не помічають, все агрономи — в поле.”

Окрім задоволення від самої роботи Анастасія задоволена і своїм прибутком. Дівчина каже, що професія агронома сьогодні одна з найприбутковіших.

Вигідний бізнес: в Україні вирощують надзвичайні сади лаванди (15 фото)

“Заробіток тут дуже гідний і на порядок вище інших популярних професій. Також є пряма залежність від знань і умінь самого агронома: чим вони вищі, тим і вище заробіток.”

Змінювати роботу чи напрямок діяльності дівчина не збирається, а навпаки бачить для себе чимало перспектив розвитку.

“Перспектив багато. Це може бути і посаду головного агронома, і агронома-консультанта, і керуючого господарством або кластером. Тут вже вибір йде від уподобань. Мені подобається працювати ближче до виробництва, в офісі я себе відчуваю недоречно.”

Історія дівчини-агронома з Миколаєва руйнує всі стереотипи непрестижність цієї спеціальності і доводить, що жінки іноді куди більше можуть досягти успіху в цій “чоловічу професію”. Вона впевнена: агроном — такий же доктор, тільки для рослин.

Українська компанія розробила окуляри з кави та льону (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: