Автоматичне годування для бройлерів: особливості та переваги

Від якості годування бройлерів безпосередньо залежить швидкість їх росту та якість м’яса. Нестача корму призводить до того, що птахи повільно набирають вагу, а це не є вигідним для фермера. Автоматичне годування для бройлерів здатне вирішити одразу декілька проблем, а найголовніше – сприяти швидкому росту, щоб вже через декілька місяців можна було отримати якісне м’ясо. 

ПЕРЕВАГИ АВТОМАТИЧНОГО ГОДУВАННЯ

Автоматичне годування представляє собою єдину систему, яка рівномірно розподіляє корм між всіма птахами. Вони отримують його регулярно і в достатній кількості, що сприяє постійному росту. 

Переваги автоматичного годування очевидні: 

  1. Процес стає гігієнічним, адже корм не змішується із послідом, завжди є свіжим. 
  2. Економія часу – не потрібно вручну годувати птахів, залучати до цього велику кількість працівників. 
  3. Немає необхідності постійно перебувати у птичнику. 
  4. З’являється можливість збільшити поголів’я та виробництво м’яса, але для цього не потрібно залучати додатковий персонал. 
  5. Рівномірна подача корму по всьому птичнику – без винятків. 
  6. Збільшується прибуток фермерського господарства. 

Автоматизація годування оптимізує роботу фермера, звільняє час для вирішення інших важливих задач та завдань. 

ЯК ПРАЦЮЄ АВТОМАТИЧНА СИСТЕМА ГОДУВАННЯ?

У роботі автоматичної системи подачі корму немає нічого складного. Все достатньо просто, зокрема, й у встановленні та налаштуванні. Тут усе продумано таким чином, щоб втручання людини було мінімальним. 

З яких елементів складається система:

  1. Бункер, в якому знаходиться корм. 
  2. Труби та шнек, у якому знаходиться спіраль, яка переміщує корм.
  3. Система для підвішування елементів лінії до стелі. 
  4. Годівниці. 
  5. Контрольні годівниці на кінці кожної лінії. 

Корм засипають до бункеру, звідки він поступово буде рухатись по головній лінії. Із неї спіраль поступово переміщує корм до годівниць. Відбувається це лише тоді, коли спрацьовує датчик у контрольній годівниці. Коли корму недостатньо, він подає сигнал, після чого система запускається у роботу. Після заповнення годівниці вона так же автоматично вимикається. 

Годівниця для бройлерів має гладкі стінки, вона стійка до пошкоджень, а її очищення не потребує багато часу. Вона доповнена високими бортами, що запобігає можливості потрапляння посліду всередину. Тому гігієнічність годування за такого підходу – гарантована. Бройлери завжди мають у доступі свіжий корм, а працівникам ферми не потрібно слідкувати за наповненням годівниць. Достатньо періодично поповнювати запаси корму у бункері. 

СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО ГОДУВАННЯ ВІД ПП «ВЕНТУРА»

Придбати обладнання для пташника за найкращими цінами можна на сайті компанії «Вентура». Тут можна знайти все, що необхідно для того, щоб система автоматичного годування працювала стабільно та ефективно:

  • годівниці;
  • датчики рівня корму;
  • контрольні годівниці;
  • мотори-редуктори;
  • підвісні системи;
  • бункери;
  • труби та шнеки.

«Вентура» пропонує сучасне обладнання, яке відповідає діючим українським та європейським нормам. Воно є екологічно безпечним, створене із якісних матеріалів, які не змінюють характеристик корму. Більше того – тут можна не тільки замовити техніку, а й отримати консультацію щодо вибору потрібних комплектуючих. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: