Чи буде урожайним цей рік на Рівненщині – прогноз експерта

На полях, які у ярах та долинах, усе ще лежить сніг. Тож аграрії побоюються, аби під злежаним снігом не запріли посіви. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Однак це явище – не масове, тож страху через можливий неврожай поки нема.

Коментар: “Вологи у ґрунті достатньо, озимі культури накопичили достатньо цукрів. І хоча весна цьогоріч пізня, але достатня кількість вологи і те, що практично уся вона увійшла в ґрунт, адже земля глибоко не промерзла, дає надію на хороші врожаї зернових цього року. Можливо, танення снігу та дощі навіть вплинуть на підвищення рівня ґрунтових та підземних вод, і в людей у криницях прибуде вода”, – міркує голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич.

Експерт розповів, що у минулі роки у цю пору аграрії вже проводили висів овочевих культур у теплиці, але цієї весни вони поки зволікають – ще холодно. Прогноз урожайності овочів на цей рік поки обмежений – усе залежатиме від погоди, а вона мінлива. Посівна ж ярих зернових культур розпочалася вже.

Коментар: Побував на полях, бачу, що сою, соняшник уже сіють. Кукурудзу ще ні, її сіятимуть десь у травні, коли температура встановиться на рівні +12, +16 градусів”, – розповів Андрій Кузьмич.

Нагадаємо, фермери Рівненщини спеціалізуються переважно на вирощуванні овочів, кукурудзи, сої, ріпаку та пшениці. Неврожай через посухи останніх років на півдні Україні посприяв пожвавленню на Рівненщині. Зокрема, й у вирощуванні кукурудзи.

Джерело: сайт Радіо Трек

Читайте також: Озвучено, коли в Україні розпочнеться посівна кампанія

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: