Чим підгодувати помідори, щоб був хороший врожай: копійчані способи

Помідори давно записалися в улюбленці українських городників. Завдяки різноманіттю сортів можна підібрати той, який найбільше підходить вашій місцевості. Звичайно ж, завжди хочеться отримати багатий урожай, а не дві ягоди з куща. Для цього потрібно знати, чим краще удобрювати помідори, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Коли та чим підгодовувати томати – важливо це пам’ятати

Помідори не потребують частої підгодівлі. Досить внести добриво два-три рази, а саме:

  1. Через 10-15 днів після того, як рослини висадили в грунт.
  2. В період утворення плодів.
  3. Під час цвітіння. Така підгодівля необов’язкова. Це як “швидка допомога”, щоб врятувати ситуацію, якщо перша підгодівля не дала результату.

Якщо з якихось причин підкоренева підгодівля не спрацювала, то можна обприскати кущі по листу до появи зав’язі. Для цього підійдуть комплексні підгодівлі.

Найчастіше, для першої підгодівлі томатів вибирають аміачну селітру (5-10 грам на 1 кв.м.) або суперфосфат (10-15 грам на 1 кв. м.). Для другої підгодівлі можна також використовувати аміачну селітру або сульфат калію в тих же пропорціях.

Читайте також: Як зміняться ціни на продукти: нардеп розповів, чого чекати українцям

Як використовувати йод для томатів – поради

Багато городників не люблять промислові добрива, вважаючи, що народні засоби безпечніше і краще впливають на рослини. Часто використовуються сироватка, йод, борна кислота для томатів, а також зола. Розглянемо кілька варіантів підгодівлі:

  • 1 варіант. Знадобиться чайна ложка борної кислоти, 30 крапель йоду та два кілограми золи. Всі складові необхідно максимально розчинити в 10 літрах води, нагрітої до 60°C. Перед тим як поливати рослини, необхідно дати розчину охолонути до кімнатної температури.
  • 2 варіант. Борна кислота і йод для томатів, як еліксир життя. Для “чарівного” розчину потрібно взяти половину чайної ложки борної кислоти. Її розчиняємо в 100 грамах гарячої води, після чого додаємо літр сироватки і 20 крапель йоду. Отриману суміш розводимо чотирма літрами відстояної води.
  • 3 варіант. Йод для підгодівлі томатів допомагає тільки після висадки. Щоб удобрити розсаду й отримати фантастичний урожай, необхідно розвести препарат з водою в розрахунку три краплі на дев’ять літрів води. 

Йод для томатів дуже корисний, адже він допомагає від фітофтори, яка знищує рослини. Для захисту кущів змішуємо 15 крапель спиртового розчину з літром молока та 10 літрами води. Отриманою сумішшю обприскуємо томати кожні два тижні так, щоб з листя текло.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: