Чим підживити столові буряки в липні: поради досвідчених городників

У липні буряки активно починають нарощувати коренеплоди. Тому в цей час їх треба підживити, щоб на осінь радіти гарному урожаю. Чим саме удобрюють буряки в липні, пише Prosto Way.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Подробиці

Ідеальним підживленням будуть фосфорно-калійні добрива, тому що калій впливає на якість плоду, на вміст цукру й допомагає наростити масу. За допомогою фосфору добре засвоюються всі речовини з ґрунту й рослини стають більш стійкими до шкідників та захворювань.

Можна приготувати добриво з попелу. Це найпростіший та найбезпечніший вид підживлення. Треба добре полити грядку з буряками та потрусити її попелом. 1 раз можна підживити буряки сіллю. 1 столової ложки на 1 відро води буде достатньо, щоб зробити розчин й полити міжряддя з буряками. Сольовий розчин впливає на солодкість овочів.

Читайте також: Чим підживити огірки для хорошого врожаю: поради дачників

Також добре буряки реагують на дріжджове підживлення. Для цього в 1 л підсолодженої води розчиняють пакетик сухих дріжджів або 100 г свіжих. Поставте на деякий час, щоб дріжджі підійшли. Після цього вилийте розчин у відро з теплою водою й поливайте грядку.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: