Ціна на молоко до кінця 2021 року зросте на 10%

Середньозважена ціна на молоко у 2021 р. буде продовжувати зростати та може досягти 12,82 грн/кг. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомили в “Асоціації виробників молока”.

Коментар: Очевидно, що буде сезонне зниження до кінця літа. Але наскільки суттєвим — прогнозувати важко, адже головним стримуючим фактором сезонного падіння і водночас драйвером руху вверх в Україні в останні два роки є саме дефіцит сировини. Тому сезонне падіння середньозваженої ціни трьох ґатунків за збереження нинішніх умов, може досягти 11 грн/кг.“, — розповів головний аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

Повідомляється, що при цьому подальше зростання буде залежати від рівня попиту, який очевидно збережеться, майбутніх цін на корми та інфляційних процесів

Експерти побоюються, що ціна на молоко у 2021 р. буде достатньо залежна від економічної ситуації у світі в цілому. Хоча за підсумками 2020 р. можна констатувати, що молочна галузь досить міцно витримала удар пандемії та серії локдаунів.

Володимир Андрієць зазначив, що молочний ринок України й ціноутворення в цілому залежить від економічної ситуації на ринку та повністю регулюється попитом і пропозицією.

Коментар: У випадку негативного сценарію прогноз відповідатиме пунктирній лінії. Але такий варіант малоімовірний, оскільки він враховує складну економічну ситуацію в цілому. Крім того, цьому протистоятиме досить потужний стримуючий фактор дефіцит сировини Україні. Переробники знаходяться не в простій ситуації, оскільки таких умовах ніхто не хоче втрачати базу своєї сировини. Тому орієнтовно прогноз буде такий — зараз маємо середньозважену ціну 11,64 грн/кг. До кінця літа буде сезонне зниження до 11 грн/кг. Після чого очікується зростання до 12,82 грн/кг“, — повідомив експерт.

Джерело: сайт AgroNews

Читайте також: В Україні фермери можуть управляти теплицями не виходячи з дому (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: