“Для порятунку природи”: вчені створили пластик, який можна вічно переробляти

Вчені з Каліфорнії винайшли новий сорт пластику, який наділений усіма властивостями сучасних пластмас, але при цьому на 100% придатний для повторного використання.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У звіті про дослідження 2019 року, розміщеному у виданні Nature Chemistry, команда з Національної лабораторії в Берклі описує новий тип пластику, який можна розкласти на рівні молекул. Зрештою цей пластик може бути повністю відновлений і перетворений на нові предмети, такі ж чисті, як і оригінал.

Коментар: Більшість видів пластику ніколи не розроблялася безпосередньо для повторного використання. Однак ми винайшли новий метод утворення пластмас, що враховує переробку з молекулярної точки зору“, – головний автор дослідження Пітер Крістенсен.

Команда з Берклі вважає, що завдяки цьому новому пластику значно зменшиться навантаження на сміттєві звалища, а бізнес з переробки пластику стане менш складним.

Ввести новий пластик з Берклі в обіг — справа складна, але актуальна, особливо з огляду на те, наскільки “традиційний пластик “тисне” на нашу планету.

Дослідники говорять, що поки не планують випускати розробку на ринок збуту. Вони збираються додати натуральні матеріали в їхній винахід, сподіваючись зробити його не тільки міцним і довговічним, але й більш екологічним.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: “Мелодія природи”: в мережі з’явився сайт зі звуками лісів різних країн світу

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: