Дмитро Соломчук: “Діти в школах мають харчуватися натуральними продуктами”

Діти у школах повинні харчуватися органічними продуктами. В раціоні школярів таких продуктів має бути якомога більше. Саме такої позиції дотримується народний депутат України, член аграрного комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Наразі триває реформа системи шкільного харчування, якою опікується Перша леді України Олена Зеленська, Міносвіти, МОЗ, АМКУ і Держпродспоживслужба. Не секрет, що стандарти харчування у школах України застаріли й потребують реформування. З розвитком органічної продукції є можливість включати її у раціон школярів:

Коментар: “Я вважаю, що наші діти мають харчуватися виключно натуральною їжею. Без хімії, харчових додатків, ГМО. Переконаний, що така ж позиція і у переважної більшості батьків. У раціоні може бути птиця – кури, яких вирощують у вільному вигулі й без антибіотиків, індики тощо. Я спілкуюся з багатьма виробниками органічної продукції, і значна частина з них експортує свою продукцію. За офіційною статистикою, частка на експорт серед виробників вища 80%. А внутрішній ринок ми можемо розвинути завдяки держзакупівлям у школах з вимогою хоча б частково наповнювати раціон натуральними продуктами. Чим більше, тим краще – це здоров’я наших дітей. І в результаті реформи на полицях магазинів також стане більше українських якісних продуктів“, – прокоментував народний депутат фракції “Слуга Народу” Дмитро Соломчук.

Також політик розповів, що нині на розгляді аграрного комітету перебувають пропозиції до держпідтримки, які він разом з колегами підтримує:

Коментар: “Серед ряду пропозицій, які ми розглядаємо є і держпідтримка органічного виробництва. Згідно з нашими пропозиціями, бюджетна субсидія на 1 га органічної обробки земель становитиме 5 тисяч грн, за витрати на сертифікацію органічного виробництва компенсуватиметься до 30% вартості, а на утримання ВРХ буде виплачуватися 5 тисяч грн/голову. Також розглядаємо і підтримку органічного виробництва птиці, адже саме вони становлять значну частку в раціоні дітей. Сподіваюся, така допомога стимулюватиме створення органічних ферм і українці споживатимуть натуральну продукцію“, – розповів Дмитро Соломчук.

Нагадаємо, політик вже неодноразово виступав за здорове харчування та підтримку українських виробників. За нашою інформацією, невдовзі буде зареєстрований законопроєкт, який регулюватиме кількість продуктів з хімічними добавками на полицях магазинів.

Читайте також: “Вже виділено 450 млн грн”: нардеп розповів, на яку державну допомогу зможуть розраховувати садівники у 2021 році

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: