До 2050 року дві третини м’яса та молочних продуктів альтернативні продукти

До 2050 року альтернативні білки можуть витіснити дві третини м’яса та молочних продуктів у Європі. 

Про це повідомляє newfood.

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до значного скорочення землекористування в десяти європейських країнах — Данії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі, Румунії, Іспанії, Швеції і Великобританії.

Британці вважають, що на планеті недостатньо землі для того, щоб продовжувати виробляти м’ясо та інші продукти тваринного походження традиційним для нього способом.

Водночас виробництво альтернативних білків може компенсувати потребу у споживанні значної частини молока та м’яса.

Особливо перспективними Green Alliance називає такі технології як прецизійне бродіння та культивування м’яса.

Читайте також: Як приготувати добриво з кропиви, щоб збагатити ґрунт поживними речовинами

За умови високого рівня впровадження інновацій альтернативні білки витіснять приблизно дві третини м’яса та молочних продуктів, які споживаються в Європі, до 2050 року. 

Це зменшить залежність від імпорту та звільнить землю, яка може створити простір для дикої природи.

Якби Європа перейшла на альтернативні білки, на континенті можна було б звільнити територію, еквівалентну розміру Франції.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: