До 2050 року дві третини м’яса та молочних продуктів альтернативні продукти
До 2050 року альтернативні білки можуть витіснити дві третини м’яса та молочних продуктів у Європі.
Про це повідомляє newfood.
Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до значного скорочення землекористування в десяти європейських країнах — Данії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі, Румунії, Іспанії, Швеції і Великобританії.
Британці вважають, що на планеті недостатньо землі для того, щоб продовжувати виробляти м’ясо та інші продукти тваринного походження традиційним для нього способом.
Водночас виробництво альтернативних білків може компенсувати потребу у споживанні значної частини молока та м’яса.
Особливо перспективними Green Alliance називає такі технології як прецизійне бродіння та культивування м’яса.
Читайте також: Як приготувати добриво з кропиви, щоб збагатити ґрунт поживними речовинами
За умови високого рівня впровадження інновацій альтернативні білки витіснять приблизно дві третини м’яса та молочних продуктів, які споживаються в Європі, до 2050 року.
Це зменшить залежність від імпорту та звільнить землю, яка може створити простір для дикої природи.
Якби Європа перейшла на альтернативні білки, на континенті можна було б звільнити територію, еквівалентну розміру Франції.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: