“Доглядають за гепардами”: в Намібії відкрили унікальне фермерське господарство

В Намібії функціонує єдина в світі ферма, де доглядають за гепардами.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У 200 км на північ від Віндгуку, столиці держави, знаходиться містечко Очіваронго. Фактично це одна вулиця з автозаправкою, супермаркетом і декількома житловими будинками. Відразу за Очіваронго грунтова дорога повертає на схід і через 44 км впирається в вивіску “Фонд збереження гепардів”. 

На фермі не займаються розведенням гепардів. Ці унікальні кішки майже не розмножуються в неволі. У фонді містять звірів, які з певних причин не можуть жити на свободі. Одного з них поранили фермери або збила вантажівка, а іноді люди приносять кошенят, мати яких потрапила в пастку і загинула. Людина не може навчити гепарда полювати (на це здатна тільки самка), і звірі залишаються жити на фермі. Звірі не сидять у клітках. Їм відведена чимала територія, де вони вільно пересуваються. 

Щоб звірі не закостенілі, працівники фонду влаштовують для своїх підопічних регулярні пробіжки, так звані cheetahs running. Кожен бажаючий, заплативши 400 намібійских доларів може приєднатися до перегонів. Вони відбуваються тільки раз в день, рано вранці. На територію, по якій бігають тварин, допускають не більше ніж шести людей.

Джерело: сайт My discoveries

Читайте також: “Важили понад 100 кг”: раніше на планеті мешкали пінгвіни-гіганти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: