Донецький фермер хоче долучити кіз до мистецтва

Сергій Свириденко — підприємець-переселенець з Донецької області заснував екоферму “Козацьке подвір’я”. Господар готує делікатеси з м’яса і сирів. Фермер постійно вдосконалює свою роботу і незабаром планує ввести інноваційні методи для поліпшення якості кінцевого продукту. Зокрема, фермер планує включати козам музику, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Fermer.blog”

За словами Сергія Свириденко, до обіду кози будуть насолоджуватися звуками класики. А перед процедурою доїння їх бойовий дух будуть підтримувати більш динамічні мелодії, такі як українські пісні. Відправка на пасовище пройде під підбадьорливі марші, які підкажуть тваринам, що прийшов час прогулянки.

Кеди з конопель: фермери з Полтавщини шиють унікальне взуття

Як говорить фермер, такий музичний режим дня допоможе козам знайти умовні рефлекси, а також збільшить надої і поліпшить якість молока.

У світі набувають популярності нові органічні добрива (врожайність +50%)

У 2017 р Сергій Свириденко взяв участь в конкурсі “Український Донецький куркуль”. У вересні того ж року він отримав грант в сумі 500 тис. грн на покупку обладнання для виробництва сирів і розширив виробництво.

Сім’я фермерів має свої рецепти на кожен продукт, але ні з ким ними не ділиться. Свою продукцію підприємець продає у власному магазині міста Дружківка.

Клієнти з інших населених пунктів отримують товари поштою. А для збереження свіжості і високих смакових якостей продуктів фермер користується спеціальними пристроями.

Буковинські яблука продають в усьому світі (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: