Експерти назвали найкращі дні для висадки тюльпанів

Тюльпани – це багаторічні цибулинні рослини з великою квіткою різних кольорів. Їх використовують для прикраси саду або дачі. Ці квіти досить невибагливі до умов вирощування. Висаджують їх двічі на рік: навесні садять молоді придбані цибулини, а восени проводять посадку своїх вирощених квітів під зиму. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коли і як висаджують тюльпани

Молоді цибулини бояться нічних заморозків, тому спочатку їх висаджують в горщики. Коли погода покращиться і морози остаточно відступлять, квіти пересаджують у відкритий ґрунт.

Дата висадки квітів залежить від погоди. Температура ґрунту для посадки тюльпанів повинна бути не менше +9°. Для цього температура повітря протягом декількох днів не повинна бути нижче +12°. В цей час можна висаджувати тюльпани в ґрунт.

Як правило, починати посадку тюльпанів на півдні країни можна вже з середини березня, з настанням першого стійкого тепла. У центральних областях України тюльпани висаджують в горщики в кінці березня, а пересадку в ґрунт проводять на початку квітня. У найхолодніших областях рекомендується висаджувати цибулини в середині квітня.

Коли висаджувати тюльпани за місячним календарем

Щоб квіти добре прижилися в землі, важливо висаджувати їх в сприятливі дні місячного циклу. Деякі фази Місяця вважаються неродючими для квітів і негативно впливають на зростання тюльпанів.

Сприятливі дні для посадки тюльпанів в ґрунт:

у березні: 1, 3-5, 8, 13-15, 19, 28;

у квітні: 1, 3, 5, 8, 9, 13, 15-19, 27, 28;

 у травні: 1, 2, 5, 13, 15-17, 20, 24, 28, 29

У ці дні краще утриматися від висадки:

 березень: 2, 7, 11, 12, 16-18;

 квітень: 2, 6-7, 20-23;

 травень: 3-4, 7-10, 21-23.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Фермери масово скорочують виробництво своєї продукції: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: