Фермер із Вінничини виготовляє унікальне вино з кульбабки

Фермер із Вінничини зробив українське кульбабкове вино відомим у світі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У погрібнику вінничанина Олександра Шемета зберігається саморобне вино з кульбаби — “ковток сонця”, як його називає сам чоловік. І це лише одне із десятка інших видів вина, які він виготовляє самостійно

Коментар: Перебивши блендером цвіт, я заливаю його гарячою водою. Даю 3-4 дні на відстоювання, щоранку помішуючи. Потім це все проціджую та утилізую квітковий жмих. До сусла додаю 2-3 кг цукру, 3-4 ложки лимонного соку та велику жменю родзинок. Готова суміш має пройти етап бродіння, що триває 60 днів. Коли осад випадає, напій необхідно перелити у пляшку та дати вистояти у погрібнику ще кілька місяців“, — розповідає фермер.

Крім кульбабового вина, вінничанин пригощає друзів напоями із томатів, моркви, буряку, бузини та традиційним виноградним вином. Саме з нього все і розпочалося, пригадує винороб.

На той час Олександр уже мав невеличкий досвід утилізації врожаю вишні та кизилу, на практиці все виявилось складніше. Адже усі ягоди мають різні умови зберігання та вистоювання, каже винороб. І це суттєво впливає на смак готового продукту. 

Дорогі спеціальні винні дріжджі винороб не використовує. Каже, що досягти умов бродіння можна і в домашніх умовах. Для цього потрібно не змивати з ягід їхній природний грибок. Коли цього не вдосталь, він купує на ринку родзинки і засипає жменьку до бутля.

Джерело: сайт Пропозиція

Читайте також: На Кіровоградщині виготовляють незвичайну пастилу з ревеню

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: