Фермер з Буковини розпочав виготовляти крафтовий сік прямого віджиму

У Недобоївцях Чернівецької обл. фермер В’ячеслав Тодосійчук розпочав виготовляти крафтовий сік прямого віджиму.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Обладнання він з колегами закупив в Австрії і зареєстрував торгові марки. Для виробництва натурального яблучного соку на заводі використовують різні сорти яблук. Не використовують жодних консервантів.

Коментар:Для виробництва натурального яблучного соку ми використовуємо різні сорти яблук. Плоди достигають на повну, тому до соку ми не додаємо цукру. Ні аскорбінової, ні лимонної кислоти. Використовуємо для підкислювання спеціальні малосолодкі сорти яблук, а також розробили цілу лінію соків-міксів: яблучно-лимонний, яблучно-апельсиновий, яблучно-грейпфрутовий. Цитрусові здебільшого завозимо з Туреччини та Єгипту. Ми не використовуємо жодних концентратів. Тобто сік у нас не відновлений, а прямого віджиму, тому й маркуємо його позначкою “крафт“, — розповів В’ячеслав Тодосійчук.

Читайте також: Селекціонери вивели 2 нові коктейльні сорти томатів

За його словами, після пресування соки фільтруються. Готовий сік пропускається через пастеризатор.

Коментар: У сік під час віджимання переходять всі корисні речовини плоду: і вітаміни, і мінерали, і флавоноїди. Усе це нікуди не зникає під час нагрівання. В деяких випадках пастеризація може навіть збільшити корисні властивості соку. Наші соки — ціла скарбниця вітамінів“, — додав фермер.

За його словам, господарство також має обладнання для сортування яблук та камери для зберігання. Користуються цим багато фермерів. На підприємстві яблука миють, сушать, пакують у власні коробки для експорту.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: