Фермер з Хмельниччини виготовляє 20 видів витриманих сирів (ВІДЕО)

Фермер Анатолій Мішов із села Антонівка, що на Хмельниччині, утримує на фермі 50 кіз і варить авторські витримані сири з козячого молока. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Щоб утримувати таке господарство, фермер користується 18 гектарами землі. 6,5 гектара — це власна ділянка, решта — орендована земля.

Навесні кіз доять тричі на день, а восени — двічі. Для цього Анатолій Мішов використовує доїльний апарат, який виготовив сам. За один раз машина може подоїти чотири кози. Таким чином, фермер може подоїти усіх тварин за 75 хвилин.

Восени кози Анатолія Мішева дають приблизно 30 літрів молока на день. Улітку продуктивність значно вища — 80–90 літрів на день.

Читайте також: В Австралії нагородили пса, який врятував понад 100 коал від лісових пожеж

Із козячого молока фермер варить сири. Щоб зварити одну голівку сиру потрібно приблизно 2 літри молока. Зварений продукт пресують, солять, висушують і виставляють для дозрівання за температури 12–14 градусів. Дозріває сир до двох місяців, але є у погребі Анатолія Мішева і продукт із дворічною витримкою. Загалом фермер варить 20 видів сирів.

Стерегти кіз Анатолієві допомагає пес та електропастух, що працює від сонячних панелей. Наразі цього достатньо. Улітку ж, коли відбувається активне випасання кіз, фермер має наймати помічника.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: