Фермери навчилися вирощувати у горщиках незвичайні їстівні “ялинки”
Шведський фермер Ульф Енгстрем через коронавірусну кризу не зміг продати звичних обсягів капусти кейл ресторанам, тож рослини вирішили продавати в горщиках, як різдвяні ялинки.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Загалом на 4 га землі органічно вирощують 40 різних органічних овочів, з яких капуста займає 1,5 га.
Близько 90% раніше йшло на різдвяні вечері в ресторанах. Зараз ресторани приймають лише 25% своїх звичних замовлень.
Спочатку Енгстрем зосередився на секторі роздрібної торгівлі як на альтернативі індустрії гостинності. Але незабаром він дійшов висновку, що упаковка займає занадто багато часу. Отже, він спробував нову ідею.
Коментар: “Три роки тому у нас було кілька зрілих рослин капусти. Ми залишили їх у своїх горщиках, а не висаджували. Нам сподобався їхній вигляд, але це було більше жартом, ніж будь-чим іншим“, – розповів фермер.
Але тоді ідея не сподобалася споживачам.
Коментар: “Цей рік інакший, продажі набагато кращі, ніж очікувалося. Ми продали 200 “дерев” за перший тиждень як компаніям, так і приватним особам. Ми сподіваємось продати, принаймні, ще одну тонну“, – підсумував Ульф Енгстрем.
Джерело: сайт AgroTimes
Читайте також: Вчені знайшли невідому квітку, якій десятки мільйонів років
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: