Фермерки з Кропивницького виготовляють унікальний крафтовий крем-мед
Крем-мед, або медовий мус – це пастоподібний десерт, що виробляється з меду та може містити фрукти, ягоди, горіхи тощо.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Крем-мед – це мед збитий на спеціальному обладнанні. При цьому він не втрачає своїх поживних та корисних якостей. Збивають за певною технологією, за певними правилами, температурними режимами і тривалістю – його збивають сім діб.
Про крафтове виробництво крем-меду в Кропивницькому, а також про те, як організувати власну справу і втриматися на ринку у період пандемії розповіли фермерки Анастасія Войчук та Ірина Ткачук.
Читайте також: На Миколаївщині пасічниця відновлює рідкісну породу бджіл
Автор ідеї – Ірина. Вона має власну пасіку, яка їй дісталася від дідуся.
“Мене давно вабило бджільництво, але більш серйозно і конкретніше почала займатися цим після того, як дідуся не стало. У пригоді стали його записи, а також інтернет. Спочатку у мене це не виходило, було багато втрат, але ми відновлювали бджолосім’ї, розвивали. Потім прийшла така ідея, тому що ми продавали просто мед, а мені захотілося чогось цікавого і корисного, щоб люди побачили мед з іншої сторони. Мед купували люди більш старшого покоління, а діти не зовсім розуміли цей продукт, а мені хотілося, щоб він був цікавим і смакував саме дітям“, – розповідає жінка.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: