Фермерські продукти тепер можна купити і продати онлайн

В Україні стартував проєкт за яким можна буде купувати та продавати фермерські продукти онлайн.

Детальніше про це розповідає Агроцентр. 

Коментар: В Україні, як і в усьому світі, економічний розвиток громад напряму залежить від діяльності малого та середнього бізнесу, який сплачує податки у місцеві бюджети. Але нині, коли через карантин зачинені усі ринки, невеликі фермерські господарства та сімейні кооперативи не мають можливості збувати власну продукцію, а значить — отримувати прибутки і платити податки. Проєкт “Відкритий ринок” покликаний допомогти їм знайти своїх покупців, які у свою чергу отримують можливість придбати якісні свіжі продукти. По суті, ця платформа переводить ринок в онлайн. І це — тренд, адже сьогодні в онлайн працює уся країна. Асоціація міст України підтримала цю ініціативу і закликає громади сприяти її максимальному поширенню та залученню місцевих сільгоспвиробників“, — зазначив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Деталі: В Україні стартував проєкт “Відкритий ринок” — соціальна онлайн платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств.

На спеціальному інтерактивному сайті фермери з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти.

Зазначається, що “Відкритий ринок” — це майданчик, на якому зможуть зустрітись без посередників виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Він задуманий як відповідь на виклик епідемії COVID-19 та її наслідків. Багато селян сьогодні опинилися у складній ситуації, не маючи можливості реалізувати власновирощену продукцію на ринках та ярмарках України. Водночас, мешканці міст і селищ вимушені купувати фрукти, овочі, м’ясо, молоко та іншу продукцію виключно в магазинах та супермаркетах.

Джерело: сайт Kurkul 

Читайте також: Через карантин на мексиканські пляжі повернулись крокодили

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: