Ферми світу у відео 360°

Останніми роками у світі набувають все більшої популярності відео 360°, які дають змогу відчути себе присутнім у конкретному місці. Відео 360 застосовують у і ЗМІ. Лідером серед них є New York Times. Ми підібрали декілька відео з каналу NYT, які пов’язані з фермерством.

1. Вертикальна ферма в Ньюарку. Тут рослини поміщаються в лотки, при цьому залишаючи вільними величезні ділянки землі. Ємності покладені одна на одну таким чином, що займають до 9 метрів у висоту. Замість сонячних, рослини освітлюються світлодіодними променями. Весь час працюють вентилятори, кожні кілька годин рослини автоматично обприскуються добривами. Фермери ходять в костюмах, комбінезонах і гумових рукавичках. 

Для того, щоб вийти на масове виробництво, працівники збирають дані про температуру, вологість, рівень кисню і вуглекислого газу з більш ніж 30 тисяч точок. Вчені з Гарвардського університету і Массачусетського технологічного інституту аналізують ці показники в режимі реального часу. На основі зібраних даних прогнозують майбутній урожай. Пропонуємо переглянути 360° відео з вертикальної ферми:

 

2. Block Island Wind Farm – перша офшорна вітрова електростанція в США. Місце для станції обрали в Атлантичному океані за 5 км на південь від острова Блок-Айленд, що лежить біля узбережжя штату Род-Айленд. Тут у 2015-му встановили опорні основи під п’ять вітрових турбін, а наступного року судно Brave Tern, яке спеціально прибуло з Європи, змонтувало на них агрегати компанії General Electric типу Haliade 150-6MW. Діаметр ротора цих турбін одиничною потужністю 6 МВт становить 150 метрів. Станція повинна забезпечити виробництво 125 млн кВт-год електроенергії на рік.

Пропонуємо “з’їздити” на вітрову ферму та піднятися на сам вітряк:

 

3. Передбачувані скорочення бюджету президента Трампа майже повністю усунули б фінансування очищення Чізапікської затоки. У цьому відео на 360° відвідайте центр відновлення устриць і ферму великої рогатої худоби в Вірджинії, щоб дізнатися, як може постраждати екосистема:

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: