Голландський дизайнер створив веганську шкіру з пальмового листя

Голландський дизайнер знайшов дешеву заміну натуральній шкірі тварин, а також матеріалам із пластику та гуми.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Ідея використовувати екологічні методи для створення волокон і текстилю з харчових відходів або навіть кокосового горіха не є новою і стає все популярнішою.

Останні текстильні інновації розробив нідерландський дизайнер Тьєрд Веннховен (Tjeerd Vennhoven). У якості сировини для створення веганської шкіри він запропонував використовувати пальмове листя. З “пальмової шкіри” можна робити матеріал, який за текстурою дуже схожий на шкіру тварин. Укладаючи тонкі смужки пальмової “шкіри” і прикріплюючи на ткану основу, можна робити килимки. Причому кожен килимок буде унікальним, бо матиме неповторні візерунки.

У південній частині Індії на плантаціях, у парках, заповідниках та іншому природному середовищі росте понад 80 млн дерев бетелевої пальми (Areca nut).

Веннховен виявив, що після розм’якшення її листя стає схожим на справжню шкіру. Спочатку волокна листя крихкі, але після вимочування в суміші гліцерину і води вони набувають гнучкості, що робить їх ідеальними для надання форми.

Коментар: Натуральні волокна недооцінюють і майже ніде не використовують. Така шкіра виготовляється шляхом занурення сухого і ламкого листя бетелевої пальми в розчин для біологічного розм’якшення, який ми розробили в 2011 році. Ця суміш не має шкідливого впливу на людей, тварин або природу як в малих, так і у великих кількостях. Усі інгредієнти дозволені для використання, а з’єднання легко вбираються в місцевий біотоп. Через декілька днів матеріал стає повністю м’яким і гнучким. Після цього його можна обробляти на звичайних верстатах“, — розповідає Тьєрд Веннховен.

Пальмова шкіра і вироби з неї тепер виробляються в Домініканській Республіці. Веннховен також сподівається продавати окремо сам матеріал. Дизайнер продовжує експериментувати з альтернативними матеріалами у своїй студії в північній Голландії.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: Викиди вуглекислого газу протягом цього року знизяться на 7% через коронавірус – дослідження

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: