Гуцульська бриндзя може стати всесвітньо відомою
“В Україні першим продуктом з маркою географічного зазначення, визнаним в ЄС, готується стати гуцульська овеча бриндзя, яка є абсолютно автентичним продуктом, оскільки більше ніде не виробляється. Це сир з овечого молока, виготовлений за допомогою ферменту з натурального сичуга (шлунок) свійської худоби. Екологічність та натуральність – головна цінність цього продукту, що передається з покоління в покоління, починаючи з XV століття. Настав час захистити свій продукт під особистою маркою географічного зазначення. Це допоможе його просуванню на світові ринки”,
— розповіли в Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.
Українська земля подорожчає в 3,5 рази
Відтак, незабаром – експерти кажуть, що вже навесні – кожен пересічний європеєць (а вони там добре в сирах розбираються) знатиме про точку — а правильніше — точки на карті, де виробляють справжню гуцульську бриндзю та місце в країні, де щороку її можна купувати тоннами.
Сімейний бізнес: молоде подружжя займається сільським туризмом на Миколаївщині
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: