Європі може не вистачити свіжих продуктів, бо немає кому збирати врожай

Більшість країн Європи страждають через нестачу сезонних робітників для збору врожаю.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Європейські фермери борються за те, щоб знайти людей, які займатимуться збором фруктів та овочей, які треба збирати вручну та дуже швидко. Як правило, вони покладаються на сезонних працівників зі Східної Європи та Північної Африки, але через коронавірус сотні трудових мігрантів не можуть покинути свої країни.

Ця проблема може спричинити серйозну нестачу продукції для міських жителів. Занепокоєння викликає також і те, що навіть зібрана сільськогосподарська продукції може не дійти до покупців, тому що ринки закриті, а транспортне сполучення ненадійне.

Коментар: “Вже дуже скоро міста можуть почати відчувати нестачу у свіжих овочах та фруктах. Навіть ті з нас, хто має змогу збирати врожай, мають проблеми з продажем”,- сказав Себастьян Еро, французький фермер

Франція оцінює, що цього року їй бракуватиме близько 200 000 працівників, Італія – 100 000. В березні і Німеччині в середньому працює 30 000 робітників, в травні – 80 000, але цього року, за словами міністра сільського господарства ФРН, з’явилась лише невелика частина від цього числа. В четвер, 26 березня, країна закрила свої кордони для трудових мігрантів з-за меж ЄС.

З огляду на те, що ресторани, готелі та магазини в основному закриті через пандемію, влада країн сподівається, що люди з цього сектору заповнять нестачу. Міністр сільського господарства Франції Дідьє Гійом попросив будь-кого, хто не має роботи, зробити крок, “щоб усім нам було, що їсти”.

Тим не менш, продавці та офіціанти зачасту живуть у великих містах, далеко від фермерських господарств, які їх потребують. Фермери стурбовані тим, що вони можуть залишитись зовсім без робочої сили після відкриття навчальних закладів, кафе та магазинів.

Джерело: mind

Читайте також: Через коронавірус у Львові діятиме послуга догляду за домашніми тваринами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: