Як дізнатися, що кавун можна вже забирати з грядки?
Кінець серпня завжди супроводжується бажанням поласувати соковитим кавуном. Деякі любителі навіть вирощують їх на своїх грядках аби не шукати їх по магазинах. Ми підкажемо, як перевірити, що ваш плід уже достиг і готовий до столу.
ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ
- Розміри. Не найкращий індикатор зрілості кавуна, тому що для кожного сорту вони різні. Наприклад, цукрові дитячі кавуни не виростають настільки великими, як чарльстонський сірий. Тому на розмір покладаємося лише при контролюванню процесу зрошення фрукта.
- Звук. Ніколи не цікавилися, чому люди на базарі стукають по кавунах? Насправді це має сенс. Тупий тихий звук свідчить про зрілість плоду.
- Листя лози. Це вусик. який знаходиться біля плоду. Якщо він висох та став темного кольору – це означає, що його можна їсти.
- Шкірка. У нестиглих кавунів шкірка трохи ворсиста і шершава. Коли плід достигне його кірка стане гладенькою та блискучою.
- Кріплення до плоду. Якщо на місці, де кавун прикріплюється до основної рослини з’явилося заглиблення – це вірний знак, що він сам уже готовий відірватися від стебла. Можна сміливо рвати.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: