Як доглядати за жоржинами: поради квітникарів

Жоржини – улюблені з дитинства квіти багатьох з нас. Побачивши жоржини, ми згадуємо бабусину клумбу. Зараз ці квіти теж дуже популярні. Як доглядати за жоржинами, щоб радувала цвітом, – читайте у подробицях, пише Prostoway.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

В першу чергу, треба обрати правильне місце для жоржин. Вони люблять багато сонця. Якщо хочете, щоб жоржини раніше розквітли, їх можна висадити в горщики чи ящики, а потім пересадити на клумбу, коли буде відповідна температура.

Коли квіти виростуть у ґрунті до 0,5 м, треба повирізати найслабші паростки, щоб всі сили квітка віддавала основним стеблам. Як з’являться пуп’янки, пасинкуйте бічні пагони – це прискорить цвітіння й квіти будуть пишними. Квіти, які відцвітають також треба зрізати. Для високорослих сортів треба ставити опори, щоб квіти не падали.

Читайте також: Врятуйте вишню від моніліозу, щоб не втратити дерево

Дотримуйтеся правил поливу, ґрунт повинен бути вологим, але не мокрим. У посуху достатньо поливати 1-2 рази на тиждень. Підгодувати можна жоржини фосфорно-калійним добривом. Прищипуйте високорослі рослини після третьої пари листя. Після пасинкування кущ цвістиме дуже рясно.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: