Як підготувати троянди до зими: секрети догляду

Троянди ще радують нас своїм цвітінням, але вже зараз треба їх готувати до зими. У подробицях читайте поради досвідчених квітникарів, що треба робити, щоб троянди добре перезимували й радували нас у новому сезоні пишним цвітом, пише prostoway.

Полив

Якщо осінь посушлива, то зволожувати грунт під трояндами обов’язково. Розпушувати ґрунт при цьому не потрібно, але обов’язково треба збирати опале листя, яке може стати епіцентром поширення хвороби.

Обрізка

Листя на пагонах знизу видаляють приблизно на 15 см від основи кореня. Це дозволяє знизити витрату поживних елементів та зменшує ймовірність розвитку хвороби.

Читайте також: Як позбутися мишей на ділянці: допоможуть ці рослини

Підживлення

У вересні вносять два підживлення. Перше проводять у першій декаді, а друге наприкінці першого місяця осені. Для підживлення використовують 50-100 г деревного попелу та 100-200 г кісткового борошна. Добрива розсипають у сухому вигляді під кущі.

З мінеральних  виділяється підживлення, в якому міститься суперфосфат (50 г) та сірчанокислий калій (20 г), а також монокалійфосфат (столова ложка). Компоненти розбавляють у відрі води та поливають рослини під корінь – по 4-5 літрів на один кущ.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: