Як прибрати бур’ян з городу, щоб на наступний рік було вдвічі менше

Якщо з однорічними бур’янами все зрозуміло — в кінці сезону вони гинуть, то боротьба з багаторічними бур’янами на городі або в саду повинна вестися регулярно, пише prostoway.

У вересні та жовтні найбільш відповідний час, щоб боротися з бур’яном на ділянці. Пирій повзучий, осот, берізка польова — злісні бур’яни, з якими стикалися майже всі городники, тому знають, наскільки вони живучі.

Боротися з ними можна і впродовж росту культурних рослин, але восени можна підійти до проблеми більш комплексно. Як тільки зібрано врожай з грядок, можна розпочинати боротьбу з бур’яном. Адже якщо на ділянці вже не ростуть культурні рослини, можна використовувати більш сильні препарати проти бур’янів, які можуть нашкодити культурним рослинам.

Читайте також: Які плодові чагарники та дерева краще висаджувати восени: 7 варіантів

Ще одна причина, чому видаляти бур’яни восени необхідно — економія часу навесні. Бур’ян починає проростати з приходом першого тепла, набагато раніше, ніж сходять культурні рослини. Якщо провести роботи зі знищення бур’янів восени, є шанс, що навесні бур’яни не з’являться або хоча б у невеликій кількості.

Якщо залишити бур’яни восени, на рослинах сформується насіння, і весну доведеться починати з прополювання грядок. Причому кількість бур’яну буде вища в кілька разів, адже з однієї рослини з’явиться відразу кілька. Тому знищувати бур’яни потрібно до того, як вони почнуть цвісти. Видаляти бур’яни потрібно не тільки з грядок, а й біля дерев і кущів, стежок на території.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: