Експерт розповіла, як відрізнити справжню ікру від фальшивої
В Україні в інтернеті продають до 80% фальшивої ікри. Неякісна продукція також трапляється і в супермаркетах.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Розпізнати підробку можна відразу на прилавках супермаркету, керуючись кількома простими правилами, розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій.
За її словами, у торговельних мережах може трапитися неякісний продукт, а якщо купувати в інтернеті, найімовірніше, можна придбати несправжню ікру.
Перше – купувати там, де можуть дотримуватися умов зберігання: у фірмових магазинах або торговельних мережах. Просто на прилавках можна перевірити температурний режим (часто в холодильниках є градусники). Крім того, варто перевірити і “вік” баночки (не повинен бути більш ніж 12 місяців).
Друге – не купувати ікру без маркування або з Росії. Закон забороняє продавати в Україні російський продукт. І якщо він уже потрапляє на прилавок, можна сміливо стверджувати, що це контрафакт.
Третє – не купувати дешевий продукт і прислухатися до “хлюпання” в баночках.
Коментар: “Ікру, у якої закінчився термін зберігання, перефасовують, вона реалізується в баночках, часто за акційними цінами, як вироблена цього сезону. Така ікра буде хлюпати під час струшування, а в ікринок будуть тріснуті оболонки. Вона буде дешевою, але це продукт, який, крім шкоди, нічого хорошого нам не принесе“, – розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торгово-економічного університету Олена Сидоренко.
Якщо ви вже придбали ікру, то розпізнати справжню можна за допомогою простого експерименту: залити невелику кількість продукту гарячою водою. Якщо рідина стане молочного кольору, значить, ікра справжня. Якщо вода стане рожевою або не змінить колір – підробка. Крім того, справжня ікра лопається просто на зубах, а білкова – жується.
Джерело: сайт AgroNews
Читайте також: Українське морозиво перевірили на якість
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: