Як врятувати смородину від тлі: поради дачникам

Оглядаючи свої дачні володіння, в один прекрасний день ви можете помітити, що листочки чорної смородини, які ще недавно тішили око своєю свіжістю, починають скручуватися, змінюють колір, пише простовей.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Ви згадуєте, що ранньою весною, ще до розпускання бруньок не обробили кущ відповідними препаратами. А зараз зав’язалися грона, на них багато зелених ягід. Розумієте, що непрохана гостя – тля – швидко знищить весь урожай.  Що робити?

Зарадити цій біді можна, обприскавши кущі тим, що безпечно для людини, але ненавидять зелені ненажерливі комахи, які п’ють з рослини сік.

Читайте також: Перевірене підживлення для помідорів: плодів буде дуже багато

Спробуйте такий розчин: у 5 л теплої води розчиніть 20 г нашатирного спирту, влийте рідке мило або засіб для миття посуду (2 ст. л). Якщо у вас є засіб від кліщів, комах, бліх, в яких вийшов термін придатності, додайте ще й його.

Залийте в пульверизатор або візьміть звичайний віник і рясно, з обох боків обприскайте кущі. За необхідності через три дні процедуру можете повторити. Але, зазвичай, якщо тлі небагато, одного разу достатньо.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: