Яке молоко корисніше для організму — незбиране фермерське чи знежирене з магазину

Медики пояснили, яке молоко корисніше вживати — незбиране фермерське чи знежирене з магазину.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Для багатьох питання про найкорисніше молоко зводиться до відсотка його жирності. Медичні дослідники з’ясували, яке ж молоко корисніше для здоров’я — незбиране молоко з ферми чи оброблене або знежирене з заводу, яке люди купують в супермаркетах. 

Наприклад, вивчаючи дітей у віці від одного до шести років, канадські дослідники прийшли до досить дивного результату. Вживання знежиреного молока у дітей може збільшити ризик ожиріння, і тому їм слід пити незбиране молоко.

У 2014 році Інститут Макса Рубнера, який в якості федерального науково-дослідного інституту займається питаннями здорового харчування, оцінив молоко і продукти з нього, такі як сир і йогурт, а також розглянув питання про те, яке краще незбиране або знежирене молоко з точки зору здоров’я.

Подивімося на голі цифри: незбиране молоко більш ніж у два рази жирніше, ніж молоко з низьким вмістом жиру — в середньому 3,57 грама проти 1,6 грама у знежиреному на 100 грамів продукту. Відповідно, незбиране молоко містить більше калорій. Що стосується протеїну, лактози й кальцію, між ними немає відмінностей.

Але вищий вміст жиру в цілісному молоці має переваги, оскільки вітаміни A, D, E і K жиророзчинні, і тому їх кількість в жирнішому молоці набагато вища, ніж в напої з низьким вмістом жиру.

Коментар:Насправді це єдине істотна відмінність між двома типами молока“, – каже вчений-дієтолог Мальте Рубах. 

Швейцарський виробник молока, Swiss Milk, стверджує, що “переходити на продукти з низьким вмістом жиру” марно. Жир також є важливим носієм смаку. Це означає: незбиране молоко смачніше.

Медики стверджують, що люди не повинні пити літр молока щодня, досить буде 1-2 склянок. Тоді немає ризику отримати занадто мало вітамінів або занадто багато калорій зі знежиреним або незбираним молоком.   

Джерело: сайт integrisok

Читайте також: Собака в грецькому селі годує молоком котів (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: