Які багаторічні рослини можна садити восени: поради городникам

Вони дадуть врожай вже на наступний сезон.

Більшість культур, що вирощуються на городі, прибирають із настанням осені. Але існують багаторічні рослини, що можуть давати врожаї довгі роки.

Як повідомляє UAportal, деякі багаторічні рослини можна висаджувати навіть восени. 

Зокрема в цю пору року можна висадити артишоки. Вони потребують родючого, вологого та дренованого грунту. Зазвичай спочатку вирощують розсаду, яку висаджують на постійне місце у травні. На зиму артишоки мульчують компостом, травою чи соломою.

Кейл або листова капуста – це дворічна рослина, і якщо вкрити її на зиму, навесні наступного року будь-який сорт листової капусти може дати свіжу зелень перед цвітінням.

Водяний крес – багаторічна зелена та пряно-ароматична рослина, вона на смак нагадує крес-салат. Він любить перезволожені ґрунти, добре росте в тіні. Для посадки підійдуть знижені ділянки городу або можна висадити рослину поблизу водостічної труби. Він ростиме як бур’ян, якщо його постійно поливати. Ця рослина плодоносить цілий сезон – з весни до морозів.

Для “вічного врожаю”, вже у вересні можна висіяти чебрець, материнку, розмарин, базилік, різні види м’яти, шавлію та любисток.

Також плоди щороку даватимуть ревінь, хрін, щавель, листова гірчиця.

У вересні можна висадити й батун – ця холодостійка цибуля на одному місці здатна рости до 6 років.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: