Які культури вигідно вирощувати у посуху

Вчені визначили, які культури є найвигіднішими для вирощування в Південних регіонах України, де часто полям бракує води.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Соняшник – найбільш придатна культура для вирощування у посушливих регіонах. Але якщо брак води катастрофічний, альтернативою можуть стати сафлор та льон.

Сафлор – рослина напівпустель і їй зміни клімату у посушливий бік лише на користь. Наразі його врожайність його поки що не перевищувала 2 тонн/гектар, але коли соняшник дає 5 центнерів/гектар, то сафлор у тих самих умовах – 1,5 тонн/гектар.

Коментар: Технологія вирощування схожа із соняшником і не потребує спеціального устаткування. Звільняє поле сафлор ще раніше за соняшник, що дає змогу сіяти наступну культуру на початку вересня і навіть раніше“, – зазначила вчена з Інституту олійних культур НААН Катерина Ведмедєва.

На думку науковиці, льон привабливий тим, що є дуже ранньою культурою короткого періоду вегетації. Льон частіше використовують для експорту або вирощують особливий льон – органічний, з харчовою олією, жовтим насінням або ще якимись цікавинками для використання на специфічні продукти в Україні.

Джерело: сайт The Ukrainian Farmer

Читайте також: Ціни в Україні: які продукти найбільше подорожчали за рік

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: