Качки замість пестицидів: як фермери борються з забрудненням навколишнього середовища

У світі ведеться активна боротьба проти забруднення навколишнього середовища, тому фермерам доводиться шукати і вигадувати нові способи захисту рослин від шкідників без пестицидів. Фермери Китаю, Японії, Ірану, Непалу та Франції згадали, що нове – це добре забуте старе, і звернулися до стародавніх фермерським практикам. Зокрема, мова йде про вирощування рису за допомогою качок, пише “Агро-Центр” з посиланням на agroxxi.ru.

Треба відзначити, що качки блискуче виконали своє завдання, і фермери залишилися задоволені результатом. Пернаті спокійно ласували шкідниками і бур’янами з насінням, а рис їх зовсім не цікавив. Так качки показали свою здатність відмінно замінювати синтетичні інсектициди.

Пишні українські моделі позували в образі фермерок (відео)

За допомогою качок фермерам вдалося навіть зекономити на добривах. Навіщо вони, якщо у пернатих є відходи життєдіяльності, і рисові поля щодня відмінно удобрюються? Крім цього, аграрії значно знизили витрати на робочу силу і обладнання. Так як обприскування більше проводити не потрібно, то й персонал для цього наймати нема чого.

Село вимерло: жінка залишилася одна (ВІДЕО)

Що стосується самих качок, то вони добре ростуть на випасі в затопленому рисовому полі і приносять господарям більше яєць, економлячи, таким чином, їх витрати на їжу. До того ж, за допомогою качок фермери організували виробництво органічних продуктів, а вони коштують набагато більше звичайних і приносять аграріям більше прибутку.

Дістали: чоловік продає ферму через нашестя прибульців (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: