Карпатський фермер виготовляє неймовірні сири з пліснявою, рікоту та морозиво
Карпатський фермер Ігор Небилович облаштував ферму на Калущині приблизно 9 років тому. Наразі там знаходиться 340 кіз, із них 200 дійні, 70 — молодняк минулого року та маленькі козенятка.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Коментар: “Наразі надої сягають приблизно 500 літрів. Найбільші — це травень, червень, липень. У середньому ми надоюємо десь під 100 тонн молока за рік, і, відповідно, сирів 10 тонн виходить“, — розповідає фермер.
Зараз на фермі роблять 7–8 видів козячих сирів. Також виготовляють морозиво — пломбір із козячого молока. Воно більш жирне за звичайне, можливо, через склад молока.
Чоловік розповідає, що за час роботи сироварні смаки людей дуже змінилися. Якщо 7–8 років тому 70 % сирів — були твердими. З тих 30 %, що лишилися, — це трохи фети, будзу, бринзи, брі.
Коментар: “Зараз тверді сири — 20 %. Сири з пліснявою — 50 %, а тих 30 %, що лишається, — 20 % — це халумі, для грилювання. І останнім часом дуже гарно йде рікота, по-нашому — вурда“, — розповідає Ігор Небилович.
Джерело: сайт GreenPost
Читайте також: Італійські фермери виростили найбільшу у світі черешню
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: