Кеди з конопель: фермери з Полтавщини шиють унікальне взуття

Фермери з Полтавщини відродили традиційне в Україні вирощування конопель, але виготовляють не тільки тканину, а навіть взуття під брендом Hanftek, яке має попит у Європі, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “ШОТАМ“.

Шиє одяг та взуття з конопель товариство Агро-Ханф. Коли лише розпочинали справу планували виробляти джгути та канати. Проте, коли попит на цю продукцію в країнах ЄС впав, підприємці вирішили почати виробляти подушки та ковдри. Продукція швидко знайшла поціновувачів і в товаристві вирішили розробити власний дизайн взуття з конопель.

Батьки були в шоці: молода сім’я тримає сучасну молочну ферму на Львівщині (фото)

Сьогодні над проектом працює 30 осіб, проте в сезон доводиться залучати позаштатних працівників.Конопляне взуття шиють у стилі “унісекс”, тому його купують як жінки так і чоловіки. На підприємстві передбачене навіть ручне пошиття. Тканину з конопель піддають спеціальній обробці, тому взуття можна носити навіть у дощову погоду.

Сімейна ферма на Закарпатті частує туристів м’ясними делікатесами (ФОТО)

Еко-взуття з конопель українського виробника, сьогодні популярне в Іспанії, Словаччині, Німеччині та Італії. Продукцію продають через мережу Інтернет. В планах підприємців знайти представника в США. Також планують — налагодити виробництво шкарпеток.

Молоді дівчата з села погодилися на відверту фотосесію (фото 18+)

Город на підвіконні: як правильно висадити розсаду (поради фахівців)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: