Коли викопувати буряки та де їх зберігати: поради городникам

Для найкращого збереження овочів потрібно знати деякі хитрощі.

Час збирання буряків залежить від погодних умов. Але викопати їх потрібно до перших заморозків.

Якщо ж осінь дощова, то краще забрати урожай раніше, адже вологі буряки погано зберігатимуться й можуть гнити, пише Gazeta.ua.

Прибрати з грядки буряки можна тоді, коли їхні стебла пожовтіють й висохнуть. Їх варто викопувати у суху погоду. А за 2-3 тижні до збирання грядки з буряком не можна поливати. Рослини підкопують лопатою, обрізають бадилля, залишивши ніжку довжиною близько 1,5 см. Коренеплоди залишають сохнути на кілька годин. Перед закладкою на зберігання їх обов’язково слід перебрати й відібрати усі підгнили та пошкоджені.

Найкраще овочі зберігати в погребі. Там температура тримається в діапазоні від 0 до + 2ºС, а рівень вологості не дозволяє коренеплоду замерзати. Часто буряки насипають в погріб поверх картоплі. У вологому середовищі картопля швидко псується, а буряк “витягує” зайву вологу з бульби.

Буряки в погребі також можна тримати у піску. Для цього їх шарами укладають у ящик без отворів і пересипають злегка вологим піском. Можна також зберігати буряки у великих поліетиленових пакетах. Спочатку їх щільно зав’язують, а коли на стінках пакета з’явиться конденсат, мішки розв’язують, залишивши невеликий отвір для випаровування зайвої вологи.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: